شرط و شروط‌هايي براي تركيب لايه‌ها

 

برخي ابزارهاي كاربردي وجود دارد كه شايد بارها هنگام كار با فتوشاپ آنها را مشاهده كرده و بي‌تفاوت از كنار آنها عبور كرده‌ايم.علت اين موضوع شايد مخفي بودن اين ابزارها بين ساير ابزارها يا استفاده‌نكردن از آنها در نگاه اول باشد؛ در صورتي كه اين ابزارها روش‌هاي هوشمندانه و بسيار كاربردي براي رسيدن به اهداف مورد نظر در فتوشاپ را فراهم مي‌آورد و شايد با يك بار استفاده از آن، آنها را به فهرست ابزارهاي پركاربرد خود در فتوشاپ اضافه كنيم.در اين شماره در نظر داريم شما را با يكي از اين ابزارها آشنا كنيم؛ ابزاري كه در عين مهجور ماندن مي‌تواند بسيار كاربردي و ثمربخش باشد. بيشتر افرادي كه كاربر حرفه‌اي فتوشاپ هستند و حتي افراد آماتور با ويژگي Blend در مد‌هاي تركيبي لايه‌ها كم‌و‌بيش آشنا هستند و مي‌دانند با كمك اين روش‌هاي تلفيقي مي‌توانيم محتواي دو لايه را با حالت‌هاي متنوع با هم تركيب كرده و تصاوير تركيبي بسيار جالبي را به دست آوريم.

ابزار Blend if امكان تعريف شرط را در استفاده از اين حالات تركيبي فراهم مي‌آورد. به كمك اين ابزار مي‌توانيم با تعريف شرط‌و‌شروط‌هايي تركيب يك تصوير با لايه زيرين، آن را به برقراري آن شرط منوط كنيم. اين ابزار شايد آرزوي ديرين تركيب‌كاران تصاوير در فتوشاپ باشد كه به علت پنهان‌شدن در درون فرمان Layer Style براحتي از آن چشمپوشي كرده و شايد بندرت از آن استفاده مي‌شود.

 

 

عملكرد فرمان Blend if

اين فرمان امكان تركيب دو لايه با توجه به مقدار روشنايي يا رنگ خاصي از لايه را فراهم مي‌آورد. با اجراي اين فرمان روي لايه بالايي از دو لايه موجود در پانل لايه‌ها از ميان بخش‌هاي روشن لايه بالايي لايه زيرين خودنمايي كرده و ديده مي‌شود. مثلا از اين فرمان براي تعويض يك آسمان بي روح و صاف با تصوير يك آسمان زيبا با ابرهاي جذاب كه در زير لايه قبلي قرار گرفته، مي‌توانيم استفاده كنيم.به اين منظور كافي است يك تصوير را روي تصوير آسمان مورد نظر خود قرار دهيم، سپس با پايه قراردادن مقدار روشنايي دو لايه، آسمان صاف لايه بالايي را حذف كرده و آسمان رنگي زيرين را در آن بخش‌ها نمايش دهيم. تنظيمات Blend If در قسمت پايين پنجره Layer Style قرار مي‌گيرد و با فراخواني پنجره Layer Style كه با دو بار كليك روي لايه مورد نظر يا انتخاب گزينه Add Layer Style از منوي Layers يا آيكون موجود در قسمت پايين پانل لايه‌ها مي‌توانيم آن را فراخواني كنيم. در منوي بازشوي Blend If امكان انتخاب كانال‌هاي خاكستري، قرمز، سبز و آبي به عنوان رنگ پايه تركيب دو لايه انتخاب وجود دارد و به كمك دو نوار اسلايدي (هركدام مربوط به يك لايه از تصاوير مورد نظر) مقدار اين تركيب لايه‌ها مشخص مي‌شود. اين اسلايدر‌ها امكان انتخاب 256 مقدار سفيدي تصوير را براي تنظيم مقدار تركيب فراهم مي‌كند.براي تعويض يك آسمان ساده با يك آسمان زيبا به كمك فرمان Blend If مراحل زير را انجام مي‌دهيم:1ـ‌ يك تصوير با يك آسمان بي رنگ و صاف و يك تصوير آسمان آبي با ابرهاي زيبا را در محيط فتوشاپ باز مي‌كنيم. پس از گشودن هر دو تصوير در حالت Tab (كه امكان مشاهده هر دو تصوير به‌صورت همزمان را فراهم مي‌كند) تصوير با آسمان ساده را روي تصوير آسمان آبي و زيبا، درگ كرده و روي لايه تصوير آسمان قرار مي‌دهيم.

 

2 ـ در صورت نياز با فشار دكمه Ctrl+T از صفحه كليد و مشاهده كادر Transform در اطراف لايه مورد نظر مي‌توانيم اندازه آن را در حالت دلخواه قرار دهيم.

3 ـ با دو بار كليك روي لايه بالايي (تصوير با آسمان بي‌روح)، پنجره Layer Style را باز كرده و با انتخاب Gray از فهرست بازشو، در اسلايدر بالايي مثلت سفيدرنگ را به سمت چپ حركت مي‌دهيم تا لايه آسمان زيبا از زير لايه آسمان بي‌رنگ ظاهر شود. كاري كه در اين حالت انجام مي‌دهيم مخفي‌كردن تمام پيكسل‌هايي است كه روشنايي بيشتري از مقدار نمايش داده شده در بالاي اسلايدر دارد.

4 ـ‌ براي نرم‌كردن لبه‌هاي تركيب به وجود آمده و ايجاد حالات واقعي‌تر دكمه Alt را از صفحه كليد فشار داده و روي اسلايدر مورد نظر درگ مي‌كنيم تا مثلث كوچكي ظاهر شده و اسلايدر را به دو قسمت تقسيم كند كه با جابه‌جايي آن، لبه‌هاي تركيب نرم‌ و واقعي‌تر خواهد شد.

 

5 ـ در نهايت با رسيدن به بهترين حالت مورد نظر روي دكمه Ok كليك كرده و فرمان را تائيد مي‌كنيم.

در قسمت Blend if دو اسلايدر وجود دارد كه اسلايدر بالايي مقايسه لايه بالايي تصوير با لايه پاييني و اسلايدر پاييني مقايسه لايه پاييني را با لايه بالايي انجام مي‌دهد. در صورتي كه بخواهيم به جاي قسمت‌هاي روشن تصوير بالاي قسمت‌هاي تيره آن حذف شده و تصوير پاييني نمايش داده شود مي‌توانيم مثلث سياهرنگ اسلايدر را به سمت راست حركت دهيم تا اين اتفاق رخ دهد.

جدا‌كردن يك تصوير از پس‌زمينه

به كمك اين فرمان همچنين امكان جدا‌سازي يك تصوير از پس زمينه آن نيز امكان‌پذير است. به اين منظور به‌روش زير عمل مي‌كنيم:

1 ـ تصوير مورد نظر را در محيط فتوشاپ باز كرده و با دو بار كليك روي لايه مورد نظر و تائيد پنجره بازشده آن را از حالت قفل خارج كرده و دوباره روي لايه مورد نظر دابل كليك مي‌كنيم تا پنجره Layer Styleظاهر شود.

 

2 ـ در صورتي كه پس زمينه‌اي را كه مي‌خواهيم حذف شود تيره‌رنگ باشد، اسلايدر سياهرنگ را به سمت راست حركت مي‌دهيم تا پس‌زمينه تيره‌رنگ ناپديد شود. در صورتي كه پس‌زمينه رنگ روشني دارد، اسلايدر سفيد را به سمت چپ حركت مي‌دهيم تا پس‌زمينه ناپديد شود

3 ـ براي داشتن كناره‌هاي نرم‌تر دكمه Alt را از صفحه‌كليد فشار داده و با كليك روي اسلايدر، آن را به دو قسمت تقسيم و با حركت آن بخش‌ها، لبه‌ها را نرم‌تر مي‌كنيم.

 

4 ـ براي اتمام كار بايد لايه مورد نظر را به يك لايه با قسمت‌هاي شفاف واقعي تبديل كنيم، زيرا شفافيتي كه در اين حالت وجود دارد ظاهري بوده و در پانل لايه‌ها دو مربع كوچك در سمت راست لايه مورد نظر حك مي‌شود و اگر جلوه‌اي روي لايه مورد نظر اعمال شود، قسمت‌هاي شفاف تحت‌تاثير قرار نخواهد گرفت و به اين منظور پس از تائيد پنجره Layer Style در پانل لايه‌ها يك لايه جديد خالي را با فشار همزمان دكمه‌هاي Alt+Ctrl+Shift+L روي لايه مورد نظر ايجاد مي‌كنيم. سپس با درگ لايه ايجاد شده در پانل لايه‌هاي آن را به زير لايه اصلي خود آورده سپس با انتخاب لايه اصلي(لايه بالايي) و زدن كليدهاي تركيبي Ctrl+E يا انتخاب Merge Down در راست كليك روي لايه بالايي، دو لايه را با هم ادغام مي‌كنيم.در اين حالت با اعمال جلوه‌هاي ويژه مثل اعمال سايه خواهيم ديد كه قسمت‌هاي شفاف نيز تحت تاثير قرار مي‌گيرد.دقت كنيد اين فرمان معمولا در تصاويري كه تفاوت آشكاري در روشنايي يا رنگ بين اشيا و رنگ پس زمينه وجود دارد نتيجه بسيار جالبي خواهد داد و با حركت مثلث سفيد اسلايدر به سمت چپ بخش‌هاي روشن تصوير و با حركت مثلث سياه اسلايدر به سمت راست بخش‌هاي تيره تصوير با توجه به مقدار جابه‌جايي ناپديد مي‌شود.






تاريخ : سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |